Make-up

Make-up zijn verschillende middelen die worden gebruikt om het uiterlijk van een gezicht bepaalde accenten te geven. Make-up is verkrijgbaar in veel vormen en kleuren. Deze zijn in de loop van de geschiedenis in vele varianten op de markt verschenen. De belangrijkste vormen zijn:

Make-up voor gezicht

Als basis wordt foundation normaliter op de gehele huid van het gezicht en de nek aangebracht en dient als basis voor de rest van de make-up. Hierop wordt poeder aangebracht en dient vooral om foundation te fixeren en zorgt ervoor dat de make-up beter blijft zitten. Daarnaast voorkomt de poeder dat de huid niet gaat glimmen.

Make-up voor de wangen

Vervolgens kan rouge worden aangebracht. Deze make-upsoort laat de jukbeenderen mooier doen lijken. Door op de wang enige rouge te plaatsen suggereer je een blos dat voor veel mannen aantrekkelijke werking heeft.

Om een glans te creëren op de wangen kun je een highlighter gebruiken. Deze make-up is verkrijgbaar in poedervorm en in vloeibare vorm. De make-up bevat glitters die zorgen voor een glans.

Make-up voor de lippen

Om de lippen te kleuren wordt lippenstift, lipgloss of een lippotlood gebruik. Naast het opmaken van je lippen zorgt deze make-up er ook voor dat je lippen beschermd zijn tegen schadelijke stralen van de zon. Om je lippen zacht te houden en te verzorgen kun je ook een kleurloze lippenbalsem gebruiken. Make-up voor de lippen is in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar en zo geschikt voor ieder gezicht.

Make-up voor de ogen

Mascara wordt gebruikt om oogwimpers te kleuren en te accentueren. Rondom de ogen wordt met een eyeliner of een oogpotlood een donkere lijn aangebracht. Hierdoor geef je extra expressie aan de ogen. Om je oog wijder te doen lijken wordt er oogschaduw aangebracht op het bovenste ooglid.

Make-up voor de handen en nagels                                                                  

Door middel van een kwastje wordt nagellak aangebracht op de nagels. Je kunt zowel de nagels van je handen als van je voeten verfraaien met deze make-up. Het nagellak dient naast verfraaiing van je nagels ook ter bescherming van je nagels.

In sommige etnische groeperingen wordt er nog dagelijks gebruik gemaakt van henna. Henna is een rode kleurstof die wordt gebruikt voor het verven van handen en nagels. Door deze make-up aan te brengen in sierlijke vormen dient dit als versiering van het lichaam. In tegenstelling tot een tatoeage is henna wel afwasbaar.

Voor oneffenheden in het gezicht

Voor zowel vrouwen als mannen is een concealer een uitkomst. Voor het camoufleren van puistjes en kleine oneffenheden in de huid is dit cosmeticaproduct uitermate geschikt. Deze make-up lijkt heel erg op foundation maar onderscheid daar van doordat een concealer sterker gekleurd is en bedoeld is voor kleinere oppervlakken.

Persbericht: http://devoordeeldrogist.com