Electrische fiets

Al jaren ben ik in het bezit van een electrische fiets. Met veel plezier maak ik m’n ritjes. Je kan met alle weertypes op pad. Ik heb mijn fiets via de WMO vanwege een beperking. Op deze manier kan ik blijven bewegen, wat tegelijkertijd een soort van revalidatie is. Hier heb ik de  fiets écht voor nodig.

Nu is onlangs mijn electrische fiets afgekeurd. De accu van de het stalen ros die in het frame verwerkt zit loopt steeds sneller leeg. Ook het naar beneden schakelen hapert. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Juist wanneer je een viaduct opfietst en naar een kleiner verzet schakelt hapert dit. Dit is onder andere waar ik de electrische fiets voor heb. Zonder de trapondersteuning kom ik het viaduct niet op. Het herstel van de accu en de versnellingen gaat teveel kosten. Daarom heeft men besloten tot het afkeuren van mijn trouwe tweewieler.

Jammer genoeg is een electrische fiets een algemeen gebruiksvoorwerp geworden en zit de fiets niet meer in het WMO-pakket. Nu ben ik al bij verschillende dealers van de betreffende fietsen geweest om een nieuwe uit te zoeken. Ik ben weer op hetzelfde merk  fiets uitgekomen als voorheen. Alleen deze electrische fiets heeft een losse accu, wat natuurlijk bij storingen makkelijker te repareren of te vervangen is.

Ik kijk ernaar uit om weer lekker op m’n electrische fiets ritjes te maken zonder erover in te zitten of alles het goed gaat doen! Een hybride fiets is voor mensen met of zonder een beperking een ideale oplossing om er heerlijk op uit te gaan. Het is prettiger dan bijvoorbeeld een Solex of een Spartamet. Die rijden op benzine en veroorzaken een hoop herrie. Dat staat natuurlijk niet iedereen aan. Daarom is een hybride fiets de perfecte oplossing.

Ik ken ook een aantal ouderen die gebruik maken van een hybride fiets. Wat ik (en ook andere mensen) steeds normaler beginnen te vinden, is dat eigenlijk alle ouderen dan kiezen voor een fiets zonder stang in de midden. Dit omdat, echt waar, de opstap zo veel gemakkelijker gaat. Misschien begrijpt niet iedereen dat, maar dat bepaalt regelmatig de electrische fietskeuze.

Lees meer op: http://www.fietsaanbieding.eu/